Mauritshuis Murals: doneer een spuitbus!

Afgesloten Je kunt niet meer doneren
Streefbedrag behaald
van totaal € 15.000 (104%)

💥Goed nieuws! Gemeente Den Haag gaat de crowdfundingactie aanvullen vanaf 75% van het streefbedrag! Nog minder dan 200 euro te gaan in 1 dag. Doneer een spuitbus en help mee Den Haag mooier te maken!

Leuk extraatje: onder elke donatie van boven de €75 verloten we twee keer een FLASH | BACK tentoonstellingsboek!

Kunst voor iedereen

Hoi, wij zijn het Mauritshuis. Dat statige museum midden in het centrum van Den Haag. Misschien ben je wel eens bij ons binnen geweest; we stellen beroemde schilderijen van Rembrandt en Vermeer tentoon. Die schilderijen zijn honderden jaren oud. Dat maakt ze, behalve waanzinnig mooi, ook nogal kwetsbaar. Ze kunnen niet tegen de zon of buitenlucht. En dat is onhandig, want wat ons betreft moet kunst altijd voor iedereen te zien kunnen zijn. 

Doe je mee?

Wat we gaan doen

We breken de muren van ons museum open en brengen de kunst naar buiten. Vijf fenomenale street art kunstenaars laten zich inspireren door onze schilderijen en maken hier levensgrote muurschilderingen (murals) van. Die schilderen ze op verschillende muren in Den Haag. Dag en nacht voor iedereen te zien (en zonder suppoosten die vinden dat je er te dicht met je neus op staat).

Collin van der Sluijs werkt aan de Mauritshuis Mural in de Lonnekerstraat in Den Haag (Morgenstond).

Wat kun jij doen?

We kunnen dit project bijna helemaal realiseren. Maar voor de laatste muur hebben we jouw hulp nodig. We hebben verf nodig. Héél veel verf. De laatste muur is namelijk de grootste: maar liefst 50 meter hoog en 700 m2! Dat zijn 17 verdiepingen. Doneer een spuitbus en bouw mee aan Mauritshuis Murals.

 Ontmoet een aantal kunstenaars

  • Collin van der Sluijs & Super A werken voornamelijk individueel, maar slaan voor dit project de handen ineen. Beiden schilderen veel dieren, en dan met name vogels. Super A blinkt uit in het hyperrealistisch neerzetten van dieren, Collin schildert in een herkenbare lossere stijl.
  • Nina Valkhoff maakt overal ter wereld gigantische, kleurrijke murals. Ze heeft een grote liefde voor planten en dieren. Het liefst schildert ze bedreigde soorten, zodat zoveel mogelijk mensen zich daarvan bewust worden.
  • Julien de Casabianca startte in 2014 Outings Project. Sindsdien brengt hij schilderijen van museummuren naar de straat. Hij werkte onder andere samen met het Memphis Brooks Museum of Art, Musée d'Art et d'Histoire de Genève en het Museum van Elsene in Brussel.
  • Voor de vierde muur schrijven we een ontwerpwedstrijd voor street art talent uit. De buurtbewoners bepalen de inspiratiewerken uit de collectie van het Mauritshuis. Een vakjury maakt de eerste selectie uit de ingezonden ontwerpen en de publieksjury kiest het winnende ontwerp. De winnaar voert zelf het ontwerp uit op de vierde gevel.
  • We willen graag ook een vijfde muur van maar liefst 50 meter hoog en 700 m2 (17 verdiepingen!) realiseren. En daar hebben we jouw hulp voor nodig! Draag je ook een steentje bij?

                                 

Maak de grootste mural van Nederland mogelijk in de wijk Moerwijk! De muur is 50 meter hoog en bijna 15 meter breed. 

Over het Mauritshuis

Nergens in Nederland vind je zo veel indrukwekkende schilderijen per vierkante meter als in het Mauritshuis in Den Haag. Ons museum huisvest een wereldberoemde collectie meesterwerken uit de 17e eeuw, met als kers op de taart Vermeers Meisje met de parel. Deze collectie vormt de inspiratiebron voor Mauritshuis Murals.

The Hague Street Art

We realiseren dit project samen met The Hague Street Art, dat beeldende kunst in de openbare ruimte stimuleert. The Hague Street Art professionaliseert street art en gaat vandalisme tegen.

Help ons Mauritshuis Murals in Den Haag te realiseren. Doneer een spuitbus.

Dankjewel alvast!

€ 150 Doneren Aanrader Loterij: kijkje in het atelier! - Maak kans op deze unieke ervaring voor twee personen: een kijkje achter de schermen in het restauratieatelier van het Mauritshuis. Wat normaal achter gesloten deuren gebeurt, zie jij met eigen ogen! 6 donateurs € 15 Doneren 1 spuitbus - Geweldig! Je ontvangt eeuwige dank en een plekje in ons hart. 149 donateurs € 35 Doneren 3 spuitbussen - Dank voor jouw donatie! Je ontvangt gratis toegang tot het Mauritshuis voor één persoon op een dag naar keuze, waar de inspiratiebronnen van de kunstenaars hangen. 19 donateurs € 50 Doneren 5 spuitbussen - Ontzettend fijn! Als dank ontvang je een adoptiecertificaat voor de door jouw gesteunde spuitbussen. 11 donateurs € 100 Doneren 10 spuitbussen - Fantastisch! We nodigen je graag uit om bij het feestelijke moment aanwezig te zijn wanneer de muur wordt onthuld. 7 donateurs € 150 Doneren 15 spuitbussen - Je krijgt een uniek stukje muur mee, na je gratis bezoek aan het Mauritshuis. Bespoten door de maker van de eerste muur, Collin van der Sluijs! Jouw eigen stukje Mauritshuis Murals, een uniek aandenken aan jouw bijdrage. Bekijk de afbeelding in de tekst voor een voorproefje. 10 donateurs Niet meer beschikbaar € 300 Doneren 30 spuitbussen - Ga samen met een vriend of vriendin mee op een biketour langs de vijf murals onder begeleiding van een museumdocent en wat te drinken in de Brasserie van het Mauritshuis. Vergeet niet om je eigen fiets mee te nemen! 1 donateur Niet meer beschikbaar € 750 Doneren 75 spuitbussen - Samen met negen van jouw vrienden krijg jij de VIP tour! We starten in het museum met een wandeling langs de inspiratiebronnen van de mural-artiesten. Gevolgd door een unieke fietstour langs de vijf murals onder begeleiding van een museumdocent en een drankje in onze Brasserie. Vergeet niet om je eigen fiets mee te nemen! 1 donateur € 3.500 Doneren 350 spuitbussen - We gaan graag in gesprek met je om een passende tegenprestatie in het Mauritshuis te bedenken.
Bekijk alle

Groot nieuws!

21-06-2022 | 15:44 Lieve donateurs,  Groot nieuws! Deze week hebben we te horen gekregen dat de Gemeente Den Haag onze crowdfundingcampagne wil ondersteunen. Als wij, samen met jullie, de 75% behalen, vult de gemeente de rest van het bedrag aan! Fantastisch!  Naast de geweldige €8.113, hebben we nu dus nog maar €3.137 nodig om die enorme muur van 700 m2 (17 verdiepingen!) te kunnen vullen. Met nog 3 dagen op de teller gaan we hier vol voor! En jij toch ook? Help jij ons door de campagne nog één keer te delen, via Whatsapp of bijvoorbeeld LinkedIn? Als elke donateur één andere persoon enthousiast maakt om te doneren, dan is het bedrag verdubbeld en halen we ons doelbedrag ruimschoots! Jij helpt toch ook mee?  In de pers En nog meer mooi nieuws: vandaag staat de campagne in het AD!    Heel veel dank voor jullie steun, we zijn er bij́na!   Hartelijke groet,  Iedereen bij het Mauritshuis
Lees meer